Cooking With Adriana: Prosciutto i Brie Puff Pastry Twists

image

Ta pyszna przystawka zapewnia, że twoje wakacyjne spotkania są łatwe i magiczne. Używając tylko kilku składników gwiazdkowych, możesz zrobić te prosciutto twists, które z pewnością będą rozmową wieczoru. Używam mojej aplikacji Flipp do zakupów ciasta francuskiego, gdy jest w sprzedaży i trzymam je w zamrażarce, gdy go potrzebuję. Tylko jedno ostrzeżenie, możesz potrzebować zrobić więcej, ponieważ szybko się rozchodzą!

Aby zrobić 12 twistów, będziesz potrzebować:

  • 1 rolka ciasta francuskiego (w opakowaniu znajdują się 2 rolki)
  • 6 plasterków prosciutto
  • ½ kawałka sera brie, pokrojonego w cienkie paski
  • 1 ubite jajko
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki do dekoracji
  • Sól do posypania gotowych twistów

Wskazówki:

  1. Rozmrażamy ciasto francuskie i rozwijamy je na lekko oprószoną mąką powierzchnię.
  2. Na jednej połowie ciasta ułożyć warstwę brie. Drugą połowę ciasta złożyć tak, aby przykryć brie. Za pomocą wałka do ciasta zroluj ciasto, aby połączyć obie strony i wcisnąć brie.
  3. Posmaruj ciasto jajkiem i potnij na 12 pasków za pomocą noża do pizzy.
  4. Pokrój każdy plaster prosciutto na 2 długie paski, które są mniej więcej tej samej długości i szerokości co paski ciasta francuskiego. Połóż je na każdym pasku i zacznij skręcać. Ułóż skrętki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Posmaruj je jajkiem i posyp odrobiną soli.
  5. Rozgrzej piekarnik do 400F i piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.