5 prostych przepisów na mrożoną kawę do wypróbowania tego lata

image

Tego lata nie wydawaj ciężko zarobionych pieniędzy na najnowszą kawę mrożoną, która jest reklamowana w Twojej ulubionej kawiarni. Zamiast tego eksperymentuj z byciem swoim własnym baristą i wypróbuj jeden z tych pięciu łatwych przepisów na kawę mrożoną w domu.

1. Klasyczny Iced Coffee

Istnieje mnóstwo fantazyjnych mikstur kawy mrożonej tam, ale czasami klasyczna kawa mrożona jest wszystko, czego potrzebujesz.

Składniki:

  • 1 filiżanka kawy, w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki stołowe pół na pół, lub więcej, do smaku
  • ½ szklanki cukru
  • 1 filiżanka wody
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii

Wskazówki:

  1. Zaparz kawę noc wcześniej, aby do rana miała temperaturę pokojową.
  2. Przygotować syrop łącząc cukier i 1 szklankę wody w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając aż do rozpuszczenia cukru. Odstawić do całkowitego ostygnięcia i dodać ekstrakt waniliowy; odstawić do lodówki do czasu podania.
  3. Podawać kawę z lodem z połową i połową oraz prostym syropem, dodając 1 łyżeczkę na raz, do smaku.

2. Iced Latte

Nadszedł czas, aby kanał swój wewnętrzny barista i zrobić, że 7 dolarów latte w zaciszu własnego domu.

Składniki:

  • ½ filiżanki lodu
  • ⅓ filiżanki mleka
  • 2 porcje espresso

Wskazówki:

  1. Wlać mleko na lód*.
  2. Zaparz dwie porcje espresso w mieszance mlecznej.
  3. Wymieszać i cieszyć się!

* W razie potrzeby można użyć spieniacza do mleka*.

3. Mrożone espresso z brązowym cukrem i cynamonem

Nazwa może brzmieć przytłaczająco, ale w rzeczywistości jest to bardzo prosty proces z pysznym efektem końcowym.

Materiały:

  • Filiżanka do shakera
  • Spieniacz do mleka (jeśli jest potrzebny)

Składniki:

  • ½ szklanki lodu
  • ⅓ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2 strzały espresso

Wskazówki:

  1. Zaparz swoje espresso nad brązowym cukrem i cynamonem.
  2. W trakcie parzenia espresso spienić mleko.
  3. Do shakera dodać lód i wlać mieszankę espresso. Wstrząsać mieszanką, aż napój będzie zimny.
  4. Przelać wstrząśniętą mieszankę espresso do nowej szklanki. Jeśli chcesz, dodaj więcej lodu.
  5. Wlać mleko na wierzch, wymieszać i cieszyć się!

4. Mrożona Mocha

Dodaj trochę czekoladowej dobroci do swojej porannej kawy!

Składniki:

  • ½ szklanki mleka
  • ½ filiżanki mocno zaparzonej zimnej kawy
  • 2 dobre łyki (mniej lub więcej do smaku) syropu czekoladowego
  • Słoik Mason (lub dowolny kubek) z pokrywką wypełniony lodem
  • Opcjonalnie bita śmietana

Wskazówki:

  1. Rozgnieć swój sos czekoladowy do pustego słoika typu mason.
  2. Dodaj lód.
  3. Wlej kawę i mleko na wierzch.
  4. Zamknij pokrywkę i potrząśnij nią kilka razy, aż sos czekoladowy całkowicie się połączy!
  5. Top z bitej śmietany i czekolady drizzle i cieszyć!

5. Vanilla Frap

Podaruj sobie coś ekstra z tym waniliowym frapem.

Składniki:

  • ½ filiżanki kawy parzonej lub espresso
  • ¾ szklanki mleka
  • 1-2 gałki lodów waniliowych
  • Kostki lodu

Wskazówki:

1. Umieścić składniki w blenderze.

2. Przełożyć do szklanki lub słoika.

3. Podawaj z bitą śmietaną lub gałką lodów (opcjonalnie).
Dzięki tym pięciu łatwym przepisom na kawę mrożoną nie ma powodu, aby wydawać pieniądze w kawiarni. Możesz być swoim własnym baristą, sprawdzając aplikację Flipp w poszukiwaniu najlepszych ofert na mrożoną kawę.